11.02.2018 г., 18:41 ч.

Кръстопът 

  Поезия » Любовна, Философска
889 1 0

Вървя, вървя към любовта
И ето на кръстопът ще спра
По пътя погрешен
не искам да тръгвам
и за плач безутешен
не искам да чувам.

Но тръгна ли аз по другия път
Усещам
Как
Ще се преобърне светът.
Ще се гърми, ще се руши
Ще трещи
чак до висини,
за да се отворят Любов
очите ти сини!

Но след всяка буря слънце изгрява,
А пък Любовта леко изветрява
.... И самотата тихо възцарява...
Крачка напред ще дам тогаз
И за нов кръстопът ще почакам в захлас!

© Иво Арнаудов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Вино и любов »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??