15.09.2012 г., 10:50 ч.

Кръстовден 

  Поезия » Друга
1131 0 10

На Господ Бог се молим и на кръста

да ни помага във беди и мъки.

А може би в живота земетръсен

не спазваме най-важните заръки:

 

Да не убиваме!През ден – убити,

най-страховито стреляни и клани,

отвлечени, насилвани и бити...

И няма кой убийците да хване.

 

Да не крадем! Крадат се милиони.

Крадците всъщност днес ни управляват.

Измислил беше Крум добри закони,

ала тогава имахме държава.

 

Да тачим възрастните! Майка си, баща си...

Че утре като тях ще побелеем

и всеки ще старее по реда си.

Уви, не можем да го проумеем...

 

Свидетели лъжливи да не бъдем!

Дела печелят се несправедливо...

Но нека съвестта ни да ни съди,

щом правдата изопачиме уродливо.

 

А Господ Бог дали ще ни изслуша,

макар и вселюбящ и всепрощаващ?

В тоз безпросветен мрак, духовна суша

според делата всекиму ще се въздава!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??