15.09.2019 г., 8:00 ч.

Кръстовден 

  Поезия
1007 4 3

 

 

Не мога даже и насън 
със други кръста си да сменям.
Зазиждам чувства, а отвън 
остават хиляди вселени.

 

Дори на родния си син 
не мога кръста да поема.
Един е Пътят. И един
е жребият ни. И тотема.

 

Години мъкнем го така
приведени. Или пък гордо.
Мърморим...свиркаме с уста
най-вдъхновените акорди.

 

Ту ни е тежък, ту пък - лек.
Но кръстът облагородява.
Със нас е в студ, вихрушка, пек...
Въздига ни ... и ни смалява.

 

Е, нека носим го с възторг-
дали на гръб, дали на шия.
Че гледа ни отгоре Бог,
и херувим скръбта ни пие.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??