27.03.2016 г., 17:07 ч.

Кръвта вода не става 

  Поезия » Философска
368 0 1

Кръвта вода не става

 

Защо така се отчуждихме,
ядем се вътре във Рода!?
Един друг се душите скрихме
и тръгнахме за хляб в света.

 

Не се прикоткваме във къщи
и там с висок глас се дерем!
Воюват всякакви снахи и тъщи,
не можем да се разберем!

 

И ровим все дела нечисти.
Все взимаме, да не дадем!
От малки ний сме егоисти...
Над чужди гробове ревем!

 

Роднинската ни кръв не струва!
Студена е като вода!
Доброто пет пари не струва!
Съмнявам се и в любовта!

 

Намразили сме си Страната,
тъй както мразим и Рода,
Чинии мием по земята,
да търсим в чуждото, Дома!
06.11.2014г. София

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, тъжна действителност! Поздрав за актуалната тема.
Предложения
: ??:??