Кучето е мило, игриво
и скокливо.
Обича малките деца
най-много на света.
Приятел е то на човека,
защото намира в него утеха...
Улицата е негов подслон,
не знае горкото какво значи истински дом.
То има красиви очи,
от които не бликат лъжи...
Кучето е по-достойно от човека,
ако става въпрос за приятелство и утеха!
© Милена Димитрова Всички права запазени