26.05.2017 г., 16:05 ч.

Кумът плаща! 

  Поезия » Любовна
393 1 5

КУМЪТ ПЛАЩА! 

Р.Чакърова 

 

Какви са тези капки прясна кръв??? 
О, Боже мой ... Отново съм убита... 
И кой в сърцето ми е стрелял пръв 
е по-добре изобщо да не питам... 
Кажи ми?  Колко пъти вече стана? 
Не ти ли дотежа от панихиди? 
Не ти ли стигат всичките ми рани 
и всичките преглътнати обиди? 
Е... Преглътни и ти. Отново не умирам... 
Научих трик, познат от век веков -
след всяка канонада се събирам 
в двусрична, проста думичка - любов. 
Ще тръгна някой ден, но не без тебе! 
И щом "зариташ" , просто ми звънни. 
Шумът в житата ще е чист и хлебен... 
А вятърът ще люшка на вълни 
узрелите на клас и непожънати 
зрънца от августовска самота... 
И ние ще сме вече там - в отвъдното, 
където не умира песента... 
Ще счупим къс от пита-прощъпулник, 
за да проходят новите мечти. 
На сватбата ни ято присмехулници 
да грачат химни Юда ще плати... 

 

Лондон, 22/05/2017 '  19:15

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно стихотворение отново ни поднасяш, Роси! Поздрави!
  • Много ми хареса, Роси! Мъдрост, любов, великодушие... Финес. Богатство от метафори... Браво!
  • Браво Роси, стойностен стих!
  • "След всяка канонада се събирам
    в двусрична, проста думичка - любов 💕!
    Поздравления, Роси, и наздраве 🍻 за кума!
  • Поредното добро стихо..Няма да те изпускам от очи!Лек ден!
Предложения
: ??:??