6.02.2018 г., 22:32 ч.

куршуми на совеста 

  Поезия
202 1 3

Кон мене стрелаат

куршумите од твојата непостоечка совест

додека огномет од грмежи

ги вознемирува луѓето на земјата

и небото во височините.

 

А куршумите од мојата совест

ми велат:

“бегај од погрешниот пат,

не гледај во очите на ѓаволот,

и чекај да се наредат коцките на среќата“.

 

Куршумите на совеста

вчера ги видов живи

во кората на едно мртво дрво.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??