21.08.2011 г., 14:01 ч.

Квартална бурканиада 

  Поезия » Хумористична
745 0 9

Между блоковете, вижте,

стъкнахме огнище –

по съседски, все отбрани –

да варим буркани:

 

корнишонки от пазара,

праскови и круши...

С ребърца, с кюфтенца, скара

редом взе да пуши!

 

Някой носеше бутилка

домашна ракийка,

а салатка пък направи

младата комшийка,

 

дето всеки ден по бански

кисне на балкона,

че от слънчевите бани

якнел силикона!...

 

Нашенска бурканиада

спретнахме задружно

и бурканите варихме,

колкото е нужно,

 

но консерви със домати

всички си свариха.

Имаше и компромати –

двама се напиха!

 

Ала с песни и китари

вечерта завърши!

Вече нямаше цигари,

та купонът свърши!...

 

Даже доларът да пада –

от световна криза

с нашенска бурканиада

лесно се излиза!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??