Aug 21, 2011, 2:01 PM

Квартална бурканиада 

  Poetry » Humour
746 0 9

Между блоковете, вижте,

стъкнахме огнище –

по съседски, все отбрани –

да варим буркани:

 

корнишонки от пазара,

праскови и круши...

С ребърца, с кюфтенца, скара

редом взе да пуши!

 

Някой носеше бутилка

домашна ракийка,

а салатка пък направи

младата комшийка,

 

дето всеки ден по бански

кисне на балкона,

че от слънчевите бани

якнел силикона!...

 

Нашенска бурканиада

спретнахме задружно

и бурканите варихме,

колкото е нужно,

 

но консерви със домати

всички си свариха.

Имаше и компромати –

двама се напиха!

 

Ала с песни и китари

вечерта завърши!

Вече нямаше цигари,

та купонът свърши!...

 

Даже доларът да пада –

от световна криза

с нашенска бурканиада

лесно се излиза!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??