10.11.2024 г., 17:58 ч.

Къде изчезна, мое момчурляче? 

  Поезия
96 1 4

 

КЪДЕ ИЗЧЕЗНА, МОЕ МОМЧУРЛЯЧЕ?

 

… когато дъжд в прозорците ми плаче и вятър листопадите върти,

мечтая си да бъда момчурляче! – по бяла ризка, с босички пети,

пак да надяна летните бермуди, през парка с тротинетка да летя! –

и с кепчето да хващам пеперуди! – в най-тихите алеи със цветя,

да се замъкна някой ден на плажа, дори мечтите хванаха ми тен! –

 

и с плажно масло благо да намажа девойчицата, стихнала под мен,

да я прегърна – и да я целуна! – и Ференц Лист из мене да звучи,

прекрасна! – сякаш в есенна лагуна, да чезна тихо в нейните очи!

И нека дъжд в прозорците ми плаче, додето питам в сетната си RAM –

къде изчезна, мое момчурляче? И нявга ще се върнеш ли? – не знам.

 

8 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 8, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??