23.09.2008 г., 17:13 ч.

Къде се ражда капката роса? 

  Поезия » Друга
701 0 8

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ ОТ НЕВИННА ДЕТСКА СЪЛЗА,
ИЛИ ПАЛАВИЯТ ВЯТЪР Я ДОВЯ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
А МОЖЕ БИ РЕКАТА Я ЗАГУБИ
И ДНЕС ТЯ ВЪРХУ ЦВЕТЕ СЕ СЪБУДИ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ ВЪРХУ ЛИЦЕТО НА ДЕВИЦА,
ИЛИ ОТ МЪКАТА В ОЧИ НА ПТИЦА?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ В ЦЕЛУВКАТА НЕЖНА НА ВЪЛНИТЕ,
ИЛИ ОБЛАК РАЗПЛАКА СЕ ВЪВ ВИСИНИТЕ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ В МИГ ЩОМ ВИДЯЛО Е НЕБЕТО
КРАСИВО ЦВЕТЕ НЕЙДЕ ИЗ ПОЛЕТО?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО РАЗБРАЛО Е МОРЕТО,
ЧЕ НА МОРЯКА ТЪЖНО Е СЪРЦЕТО?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО ЗВЕЗДИТЕ ПАК ИЗГРЕЯТ
И ЗА СРЕЩАТА СИ С ИЗГРЕВА КОПНЕЯТ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО ЗАПОЧВА ЛИСТОПАДА,
ИЛИ СНЯГ В КОСИТЕ НИ ОТНОВО ПАДА?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО ДЪГАТА НЕБЕТО ПРЕГЪРНЕ
И С УСМИВКА СЛЪНЦЕТО ОТНОВО ИМ ОТВЪРНЕ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО ОТКЪСНА КРАСИВО ЦВЕТЕ,
КОЕТО ИСКАМ ДА МИ БЪДЕ В РЪЦЕТЕ?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО НЕЖНО СЕ УСМИХНА
И В ПРЕГРЪДКАТА ТИ ИСКАМ ДА ПРИТИХНА?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО РЕША АЗ ДА СИ ТРЪГНА,
БЕЗ ДОРИ ЗА СБОГОМ ДА СЕ ОБЪРНА?

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА КАПКАТА РОСА?
ДАЛИ КОГАТО ПЪТ ПОЕМЕ МЛАДОСТТА
КЪМ СРЕЩАТА СЪС СТАРОСТТА?

© Красимира Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??