23.02.2023 г., 14:27 ч.

Към... 

  Поезия » Гражданска
173 0 0

Грижи, скърби и несгоди

върху мене се изляха.

Господи, що ми проводи

туй на мене, сиромаха!

 

Вярно, цвете аз не съм,

но не съм един в страната.

Не ме брой за таласъм,

нито брат на сатаната.

 

Аз съм средностатистически

гражданин на таз държава

и, де факто , и практически

всеки с мен се забавлява.

 

Отпусни юздата, Боже

и на мене дай сполука!

Ще те моля, ако може

нека видя рая тука!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??