17.11.2011 г., 11:49 ч.

Към Иван С. 

  Поезия » Философска
646 0 2

Ако животът е скучен - не те вдъхновява,

ако ти липсват вълнения, страсти и радост -

не позволявай мечтите да чезнат в забрава,

не пропилявай безсмислено своята младост!

 

Неудържим е потокът - пътува, не спира -

еднопосочното време години отмята.

Неизживяла екстаза, душата разбира,

че е опитала всичкото зло на земята.

 

И потопено в море от отрова, сърцето

преодолява вълните към място, където

ще се изтрият следите тъга от лицето,

ще се завърне невинният смях на детето.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??