13.12.2006 г., 23:21 ч.

Към себе си 

  Поезия
632 0 7

Към себе си

 

НЕ МОЖЕШ

да нахраниш оня,

който не е гладен;

да напоиш оня,

който не е жаден;

да дадеш на оня,

който няма нужда;

да дадеш свобода на оня,

който що е свобода не знае;

помощ да дадеш на оня,

който помощ не желае;

любов да вдъхнеш на сърце,

което другиго мечтае;

да вземеш от нямащия
не можеш...

Не мога ...

Но себе си

да обичам мога!

Защото нося

в сърцето си Бога,

а Той е Зов

за Път,

за Истина,

за Живот,

ТОЙ Е ЛЮБОВ.

 

ВЗЕМАЙТЕ,

аз ИМАМ

и да обичам

МОГА!!!

 

                12.12.2006г.

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??