18.02.2011 г., 21:13 ч.

Към тебе, майко! 

  Поезия » Друга
696 1 12

КЪМ ТЕБЕ, МАЙКО!


Отдавна вече теб те няма,

в небето твоят лик блести,

но своята любов голяма

оставила си тука ти!

Ти още бдиш над мене, мамо!

Усещам твоите ръце!

Едничка грижа имаш само -

да пазиш моето сърце.

Да бъде то добро, човечно,

олтар да е на любовта.

Да бъде топло и сърдечно,

да прави по-добър света!

Но често случва се, не мога

злината сам да победя.

Дори молитвата към Бога

не ме спасява от беда.

И пак не губя дух и вяра,

тъй както вярвал съм преди

във истината древна, стара,

че Любовта ще победи!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??