5.03.2011 г., 13:45 ч.

Кървав пир 

  Поезия » Философска
518 0 2

"Кървав пир"

Зъби остри - кървав пир,
стъпки тайни - страх безспир,
трън в окото - нож в гърба,
хората пируват на гости на Смъртта.

Виж небето - то гори,
чуй Луната как крещи,
слънчев лъч убий със бича,
гледай как кръвта потича!

Гроб отворен - в него дух,
грозен стон оттам дочух,
вълци вият над трупа,
жално плачат за Света.

Вещици в потайна доба
срещат своя господар -
Дяволът във черна роба,
взел от Бога кървав дар.

Мъртвите тела изстиват,
с пръст във трапа ги зариват,
а над всички с остър нож
дебне ледената нощ.

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??