1.01.2023 г., 17:49 ч.  

Къщичка от кал 

  Поезия
139 2 5

КЪЩИЧКА ОТ КАЛ

 

... дали е от световната печал? – която върху мене се стовари,

си правя цял ден къщички от кал, дори не ги залоствам с катинари,

на двора с двете сенчести липи кова от чам и масичка за двама,

и в тия светли къщички се спи по-сладко и от в скутеца на мама,

населвам си ги с хорица добри – и всички в тях живеем като братя –

 

един да се събуди без пари, по "Western Union" ще му ги пратя,

без хлебец да оставя едного, в тефтера Бог веднага си го пише,

не дишам! – ако няма за кого? – живея с обич, дадена ми свише,

ако ми свърне друмник окъснял, и ще му стелна чергата си мека.

Светът е проста къщичка от кал с прозорче към душата на Човека.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??