24.08.2015 г., 22:36 ч.

Кътче в рая 

  Поезия » Друга
429 0 3

Малките щурчета оцеляха –

как не се удавиха в дъжда!

Дом им стана родната ми стряха,

под която скриха се в нощта.

 

Миналото се смали, изстина –

мокро бе до кости от дъжда.

В тъмното незнайно где замина,

влачено от мътната вода.

 

Но се стопли хладната ми стая,

звъннаха студените стъкла!

Вече имах свое кътче в рая –

свиреха щурчетата в нощта!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??