27.04.2024 г., 9:02 ч.

Лазарки 

  Поезия
53 1 0

ЛАЗАРКИ


Малки моми се събрали,
събрали, песен запели.
От къща на къща вървели,
песен след песен пели.

Цветя в косите заплели,
здравец в ръцете взели.
Песен след песен пели,
от къща на къща вървели.

Врабчета там ги видели,
с тях наедно запели.
Облаци пухкави бели
сторили чудни кадели.

Малки моми се събрали,
събрали и пели, пели.
На облак бял се люлели,
песен след песен прели.
 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??