7.01.2009 г., 22:31 ч.

Леден плен 

  Поезия » Любовна
639 0 1

Леден плен

 

 

Студът пера рисувал по стъклото.

И тъй красиви те се мъдрят там,

и както белезите във сърцето

очакват разтапящия огнен плам.

 

И блещукат снежните картини

показват свойта красота,

а сърцето толкова години

си колекционира самота.

 

Чудновати хора оглеждат се в стъклата.

Усмихнати, говорят им дори.

А дали е празна в тях душата?!

А дали и в тях боли?!

 

Стъклото започнало е да се пука,

под натиска на ледената красота.

Но има още огън да мъждука.

Има цвят и в мойта сивота.

 

И виждам те как и идваш и разваляш

изяществото на замръзналия ден.

За новото сърцето ми отваряш.

Освободи стъклото от ледения плен.

© Венелина Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех, как искам и моя леден пейзаж да бъде разтопен! Хубав стих, Вени! Поздрав!
Предложения
: ??:??