10.01.2015 г., 18:01 ч.

Ледена кралица 

  Поезия
589 2 0

Зимно ми е на сърцето,
снежно ми е в мисълта.
Сезонно сменям чувства,
а съм на полярен климат.
Затворник в лабиринт от лед -
пленник на студения ти поглед.
Над мен властваш безпощадно,
изпивайки надеждите ми жадно.
Премръзнала те чакам търпеливо,
ключа за бягство да дадеш вежливо.
Кокичета от топлина да разцъфтят,
пеперуди на свобода да долетят.
Леденото кралство да се разтопи,
багра от зелено да се възцари.
Прегръдка многоцветна да ти подаря,
обичта си пръв път без страх да ти даря.
Снежинката в очите ти да се стопи,
сълза в река от доверие да се потопи.
Усмивката ти вече да е слънце,
любовта ти да покълне сякаш зрънце.
Ледена кралица няма да си дълго, обещавам -
в първа пролет нас ни посвещавам.

© Аделина Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??