1.05.2007 г., 8:35 ч.

Легенда за демона 

  Поезия
493 0 4
 Сьтвори си демона жена,
 разкошно бе това творение на злото,
 дарил я бе дори с душа,
 която някога обаче беше си откраднал от доброто.

 Усмихна се красивата жена,
 в очите и искрици заблестяха
 с ярка,   разноцветна светлина
 те стоплиха сьрца, сьлзи топяха

 Щастлив бе демоньт, обръщайки с дланта
 тялото на своята любима,
 щом докоснеше и той пльтта,
 пораждаше се блян отново да я има.

 И така гнева внезапно отлетя,
 презрян от всекиго, изгуби се вьв тьмнината,
 а изтерзана, нечия душа, дочух запя
 от радост, че сбогува се завинаги с тьгата.

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??