26.05.2024 г., 13:13 ч.

Лейка 

  Поезия
86 0 0

Ти днеска настървено пита

кой, какво, кога и как е крал

и защо тъй безцеремонно беше свита

лейката във къщата, където си живял.

 

Аз готов бях всичко да заложа,

че ти дори и това ще понесеш

и само ще помолиш дядо Боже

да трансформира гадовете в леш.

 

Такова пожелание не ти отива,

но все пак не си направен от гранит.

Дори да те боли и да се чувстваш адски криво,

кажи: „Ебаният ебан е, а битият е бит“.  

© Стефан Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??