12.11.2006 г., 22:41 ч.

Лесно за плътта 

  Поезия
674 0 3
Усмивката прегръща самотата,
да бъдеш бог в безбожна тишина.
И бродещ,търсейки живот в мъглата
да станеш мъртъв в весела игра.

Невежи демони стенания отправят
към бледи сенки в болния си ум.
Потрепващ знак във твоят ад оставят
на сватбата ти с мрака...Кльощав кум...

Да бъдеш вечен след войната
не струва нищо за смъртта.
Но винаги да си в съюз с тъмата
е лесно само за плътта.

© Димитър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??