25.07.2020 г., 11:00 ч.

Летен миг 

  Поезия
760 1 0

Летен полъх – музика вдъхна,

топъл миг над тъгата изгря.

И шумът от вълната откъсна -

нежен плисък, звънна сълза.

 

Кратък  миг коренче спусна,

нарисува шепот в пясък бодлив.

Смело мъглата от пътя отблъсна,

идеща буря в мрежа той улови.

 

Миг е нужен с очи да потънем

във безкрайно-небесната шир.

Миг е нужен от камъче спънати,

да се изправим и продължим.

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??