25.08.2013 г., 18:26 ч.

Летен спомен 

  Поезия
832 0 5

      Летен спомен

 

 

 

 

Дори морето скрило много тайни

зачуди се... дали не си

русалка идваща от дълбини незнайни

на гребена на бурните вълни...

 

Пак е лято, сякаш вчера

в стъпките ни криеше се морска пяна.

Един въпрос "къде да те намеря?"

и отговор, от който искам да избягам.

 

Същата улица, същата пейка под стария кестен

още помни телата ни вплетени в страстна целувка.

Уж случайно и "нашата" песен

от капанчето с бриза вечерен доплува...

 

Сутрин... купувам си вестник от същата леля,

пита за теб, помни сънено как ме прегръщаше.

После сядам в "Кафето"... на кея,

дето все нямаха "дребни" за връщане.

 

Всичко е същото, само дето светът е наопаки,

а аз съм отвън, чужд за новата истина.

Само спомени дишат още /в/ живота ми

и предричат..., че ти си единствена.

© Петър Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??