7.02.2013 г., 9:06 ч.

Лети! 

  Поезия
399 0 6

Животът ти е в твоите ръце!

 

 

Сама си го избрах такова - трудно!
Заспивам на стоманени игли...
И нека всички други ми се чудят -
във болката човекът се гради!

В борбата се каляваш и израстваш,
откриваш слънце, щом те завали.
Не се оставяй просто да угаснеш -
живей, плачи, усмихвай се... Гори!

Недей да търсиш лесната пътека,
която да те води към върха.
Помни, че няма важна битка лека,
и тъй преследвай своята мечта!

Но никога не спирай да мечтаеш!
И милостиня не проси с ръце!
По-ценно е в живота, ако знаеш,
ако познаваш своето сърце!

Не се страхувай... може и да паднеш,
и може да си тъжен, да боли...
Но ще намериш сили и ще станеш -
светът е твой и ти принадлежи!

За да си слаб, не ти е нужно много,
и все пак, продължавай да вървиш!
Ще искат да те спрат, ала не могат...
Ти само имай смелост да летиш!

 

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??