3.11.2012 г., 13:19 ч.

Летни празници 

  Поезия » Гражданска
676 0 0

Сберат ли се на розобер честит,
предвардили петлите първи,
и с гръб от грижите превит,
прекъснат ли момите върви -
годината на пръсти се изнизва,
замислени за урожай богат,

не виждаме, че вече хвърля риза
на Антоний Святи по-малкият брат!
Полегнат ли откоси с юлски дъх
на тъмната морава край реката,
а тя се заизвива като плъх,
захапал в схватка зла върбата...
и два са дена до Света Неделя?!
А после жътва - свещена благодат,
с песни последвала повеля.
Илия излиза от своя палат!  

 

03.07.2012

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??