5.10.2006 г., 22:29 ч.

ЛЕТНИ СПОМЕНИ 

  Поезия
1030 0 8

                        ЛЕТНИ СПОМЕНИ

 

 

                    Напускаш ме, лято, и не мога да спра

                    твойте бързо тъмнеещи багри.

                    Вече спокойно не мога да спя

                    и усещам как мъката пари.

 

                    Кога пак ще легна в твойта мека трева

                    и почувствам вкуса ти на младост?

                    Ще успея ли пак да те върна в света

                    на свойта детска, изгубена радост?

 

                   Ще замръкна ли пак под кадифено небе

                   сред светулки, мечти и прохлада

                   както някога (помниш ли?), някога с теб

                   чувствах тъй необятна земята?

 

                   А хиляди спомени зимата шепне

                   и е толкова хладен ноември…

                   Все пак ще запазя частица от тебе,

                   за да ме топлиш само ти в друго време.

 

 

                                                   30.09.2000г.

 

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??