19.02.2010 г., 16:25 ч.

Левски 

  Поезия » Оди и поеми
775 0 2

Левски.

Вяра.

Знаме.

Кръст.

 

Левски.

Справедлива

мъст.

 

Левски.

Клетва.

Скок напред.

 

Левски

в недостоен мой куплет.

 

Левски -

родният месия

и пророк.

Прониза орисията

с юнашки рог.

 

Османският кошмар Джин Гиби -

пак Левски - винаги с алиби.

 

Лъвски скок направи той,

но скокът през плета не му достигна...

Важното е, че събуди ни за бой

и за въстание геройско вдигна.

 

Левски не изгуби само себе си.

Той отне частица от душите ни.

Вля бунтовен дух в очите ни,

взе респекта и на враговете си.

 

Левски, златен герб на нашто знаме,

сред сияйни във историята имена!

Нека помълчим във твоя памет,

символ на най-чистата война.

 

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??