Едно бесило черно още там стои
край София, невидимо за всички,
и още крясъкът на гарвана ехти
с плача на майка в зимна вечер.
В борба неравна за свобода
от свои скрит и от своите предаден.
Един човек велик,
за нас пожертва младоста си.
С минута мълчание днес
свеждам глава за дякона Левски с почит.
Дано да осъзнаем някой ден
мечтите, за които той се бори.
© Звезделина Василева Всички права запазени