20.02.2011 г., 16:03 ч.

Левски 

  Поезия » Оди и поеми
672 0 2

С Дяволски гердан превързан,
очакващ своето Възкресение!
Завинаги с нашите души обвързан,
Той бе единственото ни спасение.

Църквата нарече го - Игнатий Дякон.
В Апостол превърна го народът
и на тази шепа пръст едва ли има някой,
който не го обича... за Бога!!

Нека бъде наша пътеводна светлина.
Нека открием вътре в нас този дух.
Нека всеки помогне на таз страна,
волята на Левски и неговия дух.

Изпълни Той всички свои цели,
кои приживе, кои от ангелския небосклон!
Хора, които като него са живели,
Светци наричаме ги с дълбок поклон!

© Синьо Розев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно е,че се сещаме за Великите българи само на определените празници Харесах стиха
  • Поклон пред делото на Апостола!
Предложения
: ??:??