16.02.2014 г., 15:44 ч.  

Левски 

  Поезия » Гражданска
567 1 1

Портретът на Левски виси ли, виси,

портретът на Ботев мълчи ли, мълчи.

Макар, че не си сред нас, погледна ли в

очите сини, винаги потрепвам аз.

 

 

Храбър и безстрашен беше той,  Левски се нарича, нашият герой.                     Апостол за наш'та свобода, Апостол за нас и нашите деца.

Безстрашен със сърце орлово, ний не ще 

забравим неговото слово.

                                               

 

      На бесилото увисна с мисъл една,  да бъде свободна нашата страна.

      Винаги ще го помним, винаги ще го почитаме.

      Сина на България вечно ще обичаме.

 

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??