19.02.2015 г., 12:45 ч.

Левски - в нас! 

  Поезия » Гражданска
270 0 1

                                  Левски - в нас!


                      Той няма гроб, защото е в душите ни!

                      От непокръстено небе

                      Апостолът пак свети! Ясно е,

                      че бъдещето го прие.

                      Със всяка стъпка - ще го следваме!

                      Чрез мисъл, дело и сърце

                      ще съградим докрай идеята,

                      с чиято мисия дойде.

                      Бесилото е само символа

                      на мракобесието - жиг,

                      в брутални векове издиган,

                      за да сломи духа велик.

                      Сега е времето за вяра

                      в завета,който ни сплоти.

                      За лъвски скок - Народ се стяга,

                      разбил окови и вини!

                      Предателите пак се скриха...

                      Смениха свойте имена

                      с различията на мечтите.

                      Но нашата посока е една!

                      Ако загубим дребни страсти,

                      но истината възвисим -

                      Историята ще спечели властно

                      и Левски в нас - ще бъде жив!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми е болно, че никой не коментира този прекрасен стих! Аз го аплодирам!
Предложения
: ??:??