8.12.2009 г., 18:08 ч.

Лицемерие 

  Поезия » Философска
3117 0 2

Лицемерие

 

 

 

Двуличие, подмазване и лицемерие...
За много хора туй е начин днес да оцелеят...
Но тази двойственост, притворство и лъжа безмерна...
За мене неприсъща е! Със маски няма да живея!
И в таз борба за по-добър живот, за оцеляване...
Забравят повечето хора маските да махат...
И от умора, и в забрава... С цел спасяване - 
една връз друга маски непрестанно слагат...
Така забравят истинските си лица...
И себе си докрай обезличават...
А пък решат ли маските да махнат, да открият своите сърца,

едва тогаз разбират:

Маската - последната, с лицата им е срастнала...
Да лъжеш другите - туй значи да излъжеш себе си!
Затуй не ще живея във лъжа и лицемерие!
Че лицемерието все едно е да убиеш свойте майка и баща...
След туй - сирак останал - да изискваш и да молиш снизхождение!

 



Елена Найденова - Sun



Авторски клип по този стих:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-178429

© Елена Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??