21.06.2016 г., 9:44 ч.  

Лихвите на заемите в любовта 

  Поезия » Любовна
337 0 0

Лихвите на заемите в любовта

 

Аз изобщо не обичам заеми да тегля,

не знам защо този кредит сърцето позволи

и взех те от ръцете ù, от нея,

ти сам дойде и с офертата си го изкуши...

 

Убеди го, че няма никакво време

И принуди го силно и бзусловно да те обикне,

този заем да не мисли, да приеме,

а после ще го изплати някак и ще свикне...

 

Реших да си те позволя, все пак живота е един,

да се лишаваме от всичко хубаво не е честно,

защото е късно или в момента нямаме пари,

защото ще боли или няма да е лесно....

 

Така аз приех този заем безумен,

с ясното съзнание, че е неплатима грешка,

веднъж искаш силно и си толкова влюбен,

че готов си целия живот да си пожертваш...

 

И да, това, което искаш получаваш -

усещаш какво истинско щастие, макар с вина,

но за жалост имаш малко време да му се порадваш,

А после знаеш, чака те дълга...

 

Да вземеш някого от някого е от греховете непростими

пазете се хора от заемите в любовта,

защото там лихвите високи са с нищо неплатими

и правопропорционално на чувствата растат!

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??