13.07.2018 г., 14:06 ч.

Линията на Живота! 

  Поезия » Философска
360 2 2

Понякога чертата на живота
изглежда права и изпъната така,
че тръгнем ли към себе си ще стигнем
кажи-речи веднага и сега.

 

Така е, да! Ала погледната от ляво
или от дясно, за коректност на това
дори погледнато във чисто огледало
се забелязва в нея кривина.

 

За туй понякога летиме към звездите
Или пропадаме надолу, в тъмнина.
Ала човек не е пасивен злител -
за него има ангелски крила.

 

И за това, не ме съдете строго!
И не търсете в мене само слабост и вина.
Сега натрупвам опит и раста.

 

Простете ме, ако ви наранявам много!
Дарете ме със Свобода и Радоста -
по Пътя си до Вас да повървя.

© Ангел Милев Всички права запазени

С благодарност, на моята Кръстница в сайта: goblenka (Маргарита Ангелова)

Преди време, във връзка с едно мое кратичко стихотворение "Поетическа Вселенометрия" беше ми казала: "Може ли още малко?"

:.)

За Приятели - винаги, Маргарита!

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??