2.12.2009 г., 21:39 ч.

Листопад 

  Поезия » Пейзажна
538 0 0

Листопад

 

Нежно пада кремав цвят,

 

белите магнолии спят!

 

Мек аромат разнася бледорозова циклама,

 

скръбно се поклаща стрък трева, унила като слама!

 

Крехки орхидеи рубинен цвят разтварят,

 

капчици роса като сълзички парят!

 

Звезден прах посипват млечните камелии,

 

пухкава мъгла над всички се разстели!

 

После я издуха бризът победоносен, лек и пълен с хлад,

 

остана само златна есен да превърне всичко в листопад!

 

© Нощна Сянка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??