15.04.2020 г., 23:05 ч.

Лошо време? 

  Поезия
441 0 2

Кое му е лошо на лошото време,
щом всяка умора от тебе отнема
и черното чисти с плиснал порой?
Измива ли друг така, както той?

И скрива ли някой цял небосвод,
изтрива ли сълзите в твоя живот,
изпиваш ли глътка горчиво кафе,
изливаш ли капка любов или две?

Оставаш ли само с мислите свои,
отдаваш ли смисъл сега на пороя?
Самотен не си в минутите кратки,
приятна компания правят ти капки.

Обръщаш към себе си целия свят,
отвътре остава ти белият цвят.
Отмора. Умората дъжд ще я вземе.
Кое му е лошо на лошото време?

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??