3.03.2013 г., 15:40 ч.

Ловци 

  Поезия » Друга
685 0 2

ЛОВЦИ

 

Мушици еднодневни край канала,

от вятъра вечерен сте размърдвани.

Жужите палаво и тъй сте дребни,

но компенсирате размера си с усърдие.

 

В дегизировката на крехки жертви

се криете. Не бива да личи,

че най-обичате да стреляте.

Защото не Мушици Дребни сте,

а сте Ловци.

Ловци наперени. Ловци-войници.

Ловци на черепи. Ловци на мисли.

 

Като прожектори във дискотека сте,

по дансига се надпреварвате.

Ловци на хора сте – жени, мъже

примамвате, разкъсвате, изяждате.

 

Ловци на танци и ловци на време.

Ловци на акции и намаления.

 

Ловци на смет, ловци на семе.

Ловци на секс. Ловци на гении.

 

Ловци на котки и на Интернет.

Ловци на ноти и ловци на гледки.

Ловци на лодки и ловци на сметки.

Ловци на сватбени букети.

 

Ловци на глухи и ловци на слепи.

Ловци на гафове, ловци на китове.

 

Ловци на влакове, ловци на митове.

 

Ловци на новини и на народи.

Ловци на дни и на мелодии.

 

Ловци на дивеч и ловци на червеи.

Ловци на риби и ловци на плевели.

 

Ловци на смисъл и ловци на слава.

Ловци на кисело, ловци на сладко,

 

Ловци на плява и ловци на злато.

 

Ловци на бедствия и на безделие,

на пътешествия и на умрели,

ловци на думи и табели,

 

ловци – акули и ловци – колекционери!

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??