7.04.2013 г., 20:48 ч.  

Лучия 

  Поезия » Друга
961 0 4

Между другото, няма мрак в тази гора.
Или има.
Но теб те е страх. Влизай, потърси
Саромата* голата жена с непокътната
девственост.
И между другото, моят и твоят влак
вървят един срещу друг,
но ще се срещнат ли, ще се сблъскат ли,
ще се разминат ли, кой знае,
питай поезията, тя знае, питай сандалите ми,
ръцете на облаците, луковиците,
виж колко са буйни, превъзбудени,
скоро ще бъдат крале
и кралици на салсата, на мамбото,
на сложните комбинации,
но нали е пролет, всичко им е простено.
Между другото, как си, как е в царството
на хитростта, на лъжата,
хладно ли ти е в пъкъла?
Знам, това "между другото" те държи
в будно състояние.
Между другото, да те запозная с Лучия,
сценографка, стенописка, машинописка,
ще си говорите за интриги
и червени великани, за живота
под асфалта, за библиотеки без стени.
И да кажа, между другото, съм се изкачила
на един връх. Остър връх на остър нож.
След малко ще разрежа чийзкейка,
направен с маскарпоне от Калабрия.

 

*Саромата - кралица или богиня на небето, на земята, живота и смъртта.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??