18.10.2012 г., 10:56 ч.

Лудост 

  Поезия » Любовна
777 0 0

Със тебе съм толкова бяла и чиста,
денят се засрамва засенчен, смутен,
в ръцете ти капка разкош съм-единствена,

разлистена пролет, очакван нов ден.

Със него съм дяволски лоша и тъмна.
Посрещам го в черно. Целувам със бяс.
Със него съм огън бушуващ и въглен,
изгарящ по пътя си всичко до дъно, от раз.

Със тебе съм нежна, спокойна и мила.
Целуваш ме влюбен. Докосвам с финес.
Със него съм хищник жесток. С хъс безумна
за плячка във хватка с живота на всичко готов.

Със тебе съм обич. Със него съм страст.
При теб съм щастлива. При него съм Аз.
В ръцете ти плача. В ръцете му с вик
приклещвам живота за шията и става по-жив.

Заспивам до тебе, обична и топла.
Безмълвна и твоя. Без грим, но лъжи
между нас безпардонно в леглото са стихнали
и нечия сянка прокрадва се между двете стени.



© Маргало Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??