Осми ден от отминала седмица
и потретваща грешка повторна.
Богатей сиромахът в оскъдица,
сам зазидан в килия просторна.
Издълбани гробове- запълнени
с очаквани дни. Неочаквано
прави ъгли на криви стени.
Светло бъдеще жално оплаквано.
Потреперващо лято замръзващо
с вледенените спомени топлещи.
Смели крачки по нещо подхлъзващо.
Нежен допир със стиснати клещи.
Сляп живот в химерна заблуда
предвещава победи, погромен.
Със съзнание ясно на луда
и набъбващо его на скромен.
© Мария Божкова Всички права запазени