Sep 21, 2019, 6:47 PM  

Лудост 

  Poetry
659 1 1

Осми ден от отминала седмица 

и потретваща грешка повторна. 

Богатей сиромахът в оскъдица, 

сам зазидан в килия просторна. 

 

Издълбани гробове- запълнени

с очаквани дни. Неочаквано

прави ъгли на криви стени. 

Светло бъдеще жално оплаквано. 

 

Потреперващо лято замръзващо

с вледенените спомени топлещи.

Смели крачки по нещо подхлъзващо.

Нежен допир със стиснати клещи. 

 

Сляп живот в химерна заблуда 

предвещава победи, погромен. 

Със съзнание ясно на луда

и набъбващо его на скромен. 

© Мария Божкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??