18.05.2019 г., 4:16 ч.

Луна 

  Поезия
242 0 1

Ти светиш със собствена светлина,

в мрачното небе и грееш

над тъмната земя,

през нощта.

 

Ти си малка кълбовидна форма,

излъчваща студенина.

Като девойка в сърцето

със забита стрела.

 

Спиш през деня,

докато грее слънце.

Настъпи ли залеза,

събуждаш се от съня.

© Stoycho Kolev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??