Ти светиш със собствена светлина,
в мрачното небе и грееш
над тъмната земя,
през нощта.
Ти си малка кълбовидна форма,
излъчваща студенина.
Като девойка в сърцето
със забита стрела.
Спиш през деня,
докато грее слънце.
Настъпи ли залеза,
събуждаш се от съня.
© Stoycho Kolev Все права защищены