17.11.2023 г., 7:38 ч.

Луната само ще ни свети 

  Поезия » Любовна
106 0 0

     

 Луната само ще ни свети

 

На пръсти в стаята ми влезе,

целуна ме и си замина.

Нощта чертае светлосенки

и вечерта е тъмносиня.

 

Усетих те в съня си само,

усетих твоето дихание.

Горещите ти устни нежно

създадоха очарование.

 

Пространството те скри от мене

в галактики далечни, сини.

Избяга в приказното време

и в светове недостижими.

 

Но утре вечер ще се върнеш,

ще чакам стъпките ти леки.

Тогава, знам, ще ме прегърнеш,

луната само ще ни свети.

              Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??