28.11.2012 г., 6:17 ч.

Лунен пламък 

  Поезия » Любовна
450 0 3

Тънкоснага, пъстроока,

тънковежда, устносочна!

Мама шета, тате хока,

аз – мерак отвънка точа.

 

Да целуна бяло чело

и коси, очите росни,

и със устните си, смело,

твойте устни да докосна.

 

Дълго, дълго плод да пия

слънце докато захожда.

После лебедова шия

сто целувки да пробождат.

 

Ти да бъдеш онемяла,

аз пък –  лист – да те обвия!

Ваште вкъщи щом ги няма

зад пердето да те скрият.

 

Цяла нощ на лунен пламък

да горим и да се любим

и сърца – омекнал камък –

да посрещнат утро лудо.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??