20.07.2007 г., 23:36 ч.

Лунен валс 

  Поезия
781 0 9
Сгуши се във мрака
самотната бреза,
в клоните й нежни
вятърът притихна.
Лунно петолиние
иззад облаче надникна
и по него,
като ноти сребърни
се пръснаха звезди.
Със своите цигулки
засвириха щурци,
а рояк светулки
заиграха нощен валс.

Трепнаха листенцата
на смълчаната бреза –
с този лунен валс
тя не бе сама.

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??