14.10.2023 г., 23:31 ч.

Лунна светлина 

  Поезия » Любовна
649 0 1

           Лунна светлина 

                        На А. 

 

На лунна светлина, казват, всичко е различно. 

Това, което през деня е даже прозаично

Нощем става непокорно, диво

Обляно в лунното сияние сиво. 

 

На лунна светлина, казват, цветовете губят сила

Все едно цялата природа се е променила

Няма вече синьо, бяло или златно

А всеки цвят потънал е във мрака безвъзвратно. 

 

На лунна светлина, казват, звуците са по-различни

Едва дочути думи, иначе безлични, 

Рисуват образи и сказки страшни 

Излезли все едно от призрачни килери прашни. 

 

На лунна светлина, казват, всички се променят

Но аз не вярвам, защото има две неща, които никак си не се изменят. 

Едно е вътре в мене-любовта

А другото е твоята неземно-лунна красота. 

 

14.10.2023

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Нощем става непокорно, диво" - зависи що и колко се е пило!
Предложения
: ??:??